Huisarts

Ondanks haar verzoek tot nader onderzoek volstond haar huisarts van GZC-Diemennoord met het voorschrijven van pijnstillers.

Omdat de pijn - na aanvankelijke afname - weer toenam, werden in november / december / januari hernieuwde bezoeken aan de huisarts gebracht.  Met helaas hetzelfde resultaat; meer pijnstillers.

Pas 16 januari, toen Sanne sleepte met haar linkervoet (niet meer normaal te bewegen) en nog meer pijnstillers nodig had, vroeg de huisarts (dus ruim 2 maanden na het ongeluk) röntgenfoto's aan.

Hoewel Sanne de pijnen in/bij haar linkerheup & -bil toeschreef aan de aanvaring, vroeg ze helaas alleen foto's van de wervelkolom en niet van Sanne's linker-bekken; de plaats van aanvaring.
Op de 20 jan.’06 gemaakte foto’s was geen afwijking aan de wervelkolom zichtbaar.

Foto Sanne met geitje, Frankrijk zomer2005

Universitair Medisch Centrum Utrecht

Omdat Sanne met de huisarts niet verder kwam, bezocht ze 6 feb ’06 een sportarts van het UMCU.
Die vond de situatie alarmerend en regelde binnen een paar dagen een MRI scan.

Op de MRI beelden van 8 feb zag de radioloog alleen een kleine afwijking aan de wervelkolom op de plaats waar de zenuwen naar de voeten uittreden.
Dat leidde tot de diagnose “mogelijk een hernia”, die door de sportarts werd overgenomen.

Bij het 2e bezoek van Sanne aan de sportarts, 16 feb, werd e.e.a. doorgenomen: “Eindelijk iets van een verklaring voor het niet meer goed kunnen bewegen van haar voet en de erger geworden pijnen.”


knop volgende pagina knop vorige pagina

GZC-Diemennoord wilde eerst het medisch dossier niet verstrekken omdat het in bewerking was (bijna 1 jaar na haar dood)!
Na opeisen bleek dat Sanne's bezoeken, samen met haar moeder, aan de huisarts in de periode nov. tot 16 jan, uit haar dossier waren verwijderd...

Was de huisarts indertijd ingegaan op Sanne’s herhaalde verzoeken, dan was een foto van de plek van de aanvaring gemaakt en zichtbaar geworden dat het linker heupbot kapot was en er stukjes af waren.
Met vervolgonderzoek was dan ook het, door botsplinters veroorzaakte, lekkend bloedvat boven water gekomen.

Met de dan volgende operatie waren oorzaken van angiosarcomen; 'scherfwerking' en 'langdurige inwerking vocht / oedeem', weggenomen.






Helaas vroeg de sportarts, de huisarts volgend, om een scan van de wervelkolom en niet van de aanvaringsplek. Ondanks Sanne's aanvaringsverhaal met vervolg.

Zijwaartse beweging van uitsluitend het opgetrokken linkerbeen (flexi & adductie heup) bleek extreem pijn op te leveren. Dat dat niet past bij een hernia, werd genegeerd.

Op een MRI beeld blijkt een forse beschadiging (destructie) van het linker bekkenbot met een grotere hyperintense massa zichtbaar, die doet denken aan oedeem / hematoom (bloed) / tumor...
De radioloog heeft dat beeld toen niet bekeken.

Als dat was gezien dan was een operatie wellicht nog op tijd geweest.
V1.3 
 Bezoek sinds aug'08