Ziekenhuis Gelderse Vallei

Omdat de pijnen feb.’06 steeds heftiger werden, ging Sanne naar haar grootouders in Bennekom die haar ook overdag konden verzorgen. Sanne kon toen, ondanks pijnstillers, niet slapen vanwege de pijnen. De huisarts in Bennekom vond de situatie zo ernstig dat hij 24 feb een opname in het Universitair Medisch Centrum Utrecht probeerde te regelen. Vanuit het UMCU werd echter opname in een regionaal ziekenhuis geadviseerd. Dat werd op 1 maart het Ziekenhuis Gelderse vallei in Ede, vlakbij Bennekom.

Bij opname overhandigde Sanne de DVD met de MRI beelden en vertelde over de aanvaring waarmee het was begonnen.
Helaas werden de MRI beelden van de DVD niet bekeken. Als dat wel was gedaan dan zou het beschadigde heupbot zijn gezien.

Ze kreeg een epiduraal blok tegen de pijn, wat tijdelijk verlichting gaf. Verder fysiotherapie - leverde alleen maar meer pijn op - en een psycholoog, wat geen zin had aangezien ze geestelijk gezond was.

Omdat er verder ook geen enkel onderzoek werd gedaan en ze na een week zelfs de neuroloog nog niet had gezien, is ze uiteindelijk ontevreden (tegen advies) 7 maart´06 uit het ziekenhuis vertrokken met de mededeling dat ze een goede neuroloog in Amsterdam ging zoeken.

Gelukkig kon ze toen nog, dankzij stevige pijnstillers, met de auto worden vervoerd.

Foto Sanne op winter-barbecue


Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Na de nodige extra inspanningen, waarmee kostbare tijd verloren ging, gaf de huisarts van het Gzc eindelijk een verwijzing naar het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis.
Daar werd bij het eerste bezoek op 20 maart’06 geconcludeerd dat er iets anders dan een hernia aan de hand moest zijn.
Sanne werd direct opgenomen.

Onderzoeken aan o.a. de plaats van de aanvaring volgden. Na 1e indicaties gaf dr. Wouda, de neuroloog, op 27 maart zijn diagnose: Waarschijnlijk een agressief groeiende tumor in de onderbuik, al twee vuisten groot, die ook het bekkenbot had aangetast.

Biopten (kleine stukjes weefsel om te kweken) die werden genomen om de soort tumor te achterhalen, leverden steeds alleen (dood) weefsel, bloed en vocht. En gaven dus geen uitsluitsel.


Omdat het Andreas ziekenhuis voor dergelijke tumoren onvoldoende behandelfaciliteiten heeft, werd Sanne overgebracht naar het Antoni v Leeuwenhoek Ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de behandeling van kanker.


knop volgende pagina knop vorige pagina

De neuroloog van het ZGV heeft niet gekeken naar de meegenomen MRI beelden van het UMCU of de aanvaringsplek. Hij heeft haar niet onderzocht!

Uit “mogelijk hernia” van het UMCU nam hij "hernia" over als feit zonder onderzoek! Daarbij negerend dat, ondanks bedrust, gedurende vele weken toenemende hevige pijn niet past bij een hernia.

Met het gegeven dat de fysiotherapie niet werkte en de uitvalverschijnselen toenamen, werd niets gedaan.

De psycholoog werd gestuurd omdat Sanne een uitgeputte indruk maakte (ze kon vanwege de pijn al tijden niet slapen).

Hoewel het bij Sanne’s vertrek duidelijk was dat verdere behandeling nodig was, is nagelaten om een verwijzing te regelen of een verwijsbrief mee te geven.

In zijn verslag aan de huisarts adviseerde de neuroloog alleen inschakeling van een psycholoog! Ongunstig voor het krijgen van een verwijzing naar een goede neuroloog.


portrait Sanne einde middelbare schooltijd
Sanne aan einde middelbare school


Hier werd mede op basis van Sanne’s gevoel van de oorzaak, actie ondernomen.

Dr. Wouda's diagnose bleek later helaas grotendeels juist. De 'tumor' van twee vuisten groot bestond hoofdzakelijk uit bloed, vocht & (dood) weefsel vanwege een lekkend bloedvat. Echter er was ook sprake van een angiosarcoom.

Verder bleek later bij de operatie in het VU ziekenhuis dat de aantasting van het bekkenbot door bruut geweld veroorzaakt moest zijn. Dus niet door de tumor maar vanwege vanwege de aanvaring.
Er werden naast botbeschadigingen (splijting) ook losse botfragmenten nabij de symfyse (deel bekkenbot) gevonden.


Overigens; achteraf bleek dat al 8 feb. op een MRI beeld van het UMCU een hyperintense massa (hematoom? tumor?) bij het zwaar beschadigde linker bekkenbot was te zien (niet gezien door radioloog UMCU; haastwerk? nonchalance?).

V1.5 
 Bezoek sinds aug'08