Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Ook in het AvL leverden biopten van Sanne Gresnigt (om de soort tumor te achterhalen) alleen bloed, vocht & (dood)weefsel. Daarom werd uiteindelijk besloten tot een kijkoperatie.

Toen werd vastgesteld dat er sprake was van een groot hematoom (bloedophoping) in haar onderbuik vanwege een lekkend bloedvat door botsplinters. Grote opluchting!

Omdat reparatie niet lukte, werd Sanne 7 april naar het VU medisch centrum vervoerd, waar een goede vaatchirurg werkt.

Foto studentenfeest met Sanne Gresnigt in gelukkiger tijden.

VU medisch centrum

Bij de operatie van de vaatchirurg om het lek te dichten, bleek dat splinters van haar bekkenbot in bloedvaten waren gedrongen.
Met bloedvatlekkages als resultaat.

Na een 2e (spoed)operatie om de lekkages definitief te dichten, leek een einde te komen aan alle misère.

Helaas kwam 13 dagen later, 28 april, het bericht dat weefselkweek van twee van de vijf biopten genomen door de vaatchirurg, aangaven dat sprake was van een angiosarcoom: Een zelden voorkomend (paar per jaar in NL) wekedelen sarcoom dat vooral vanuit bloedvaatwanden agressief groeit.

Als oorzaak wordt o.a. genoemd; scherfwerking en langdurige inwerking van vocht / oedeem. Voor meer informatie zie: korte beschrijving angiosarcomen.


Knop volgende pag. Knop vorige pag.

Bij de kijkoperatie werden helaas geen diepe biopten genomen van dieper weefsel bij het lekkende bloedvat / beschadigde bekkenbot. Wellicht speelde de opluchting van 'geen tumor' een rol.

Nadien bleef overigens ook bij het AvL twijfel aangaande de afwezigheid van een tumor.


Foto van Sanne Gresnigt met roeivriendin
Sanne met roeivriending feb'05

 

De vaatchirurg concludeerde dat de ernstige beschadiging ('destructie') van het linker-bekkenbot door een trauma (de aanvaring!) moest zijn veroorzaakt.

Mogelijk speelde, naast de twijfel bij het AvL, ook de tumor diagnose van dr. Wouda van het Andreas ziekenhuis een rol bij de beslissing van de vaatchirurg om weer vijf biopten te nemen en te laten kweken.

V1.4 
 Bezoek sinds aug'08